Pagrindinis ir profesinis mokymas

Suaugusiųjų mokymas

Neformalus švietimas

Pamokų tvarkaraščiai ir konsultacijos
Sekite mus Facebook

Erasmus+

This image has an empty alt attribute; its file name is untitled11.jpg

Erasmus+ profesinio mokymo KA1 projektas ,,Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo (II etapas)” Nr. 2019-1-LT01-KA102-060294.

PROJEKTO TIKSLAS – didinti gastronomijos srities absolventų įsidarbinimo galimybes, stiprinant profesinio mokymo specialistų pasirengimą dėstant pagal modulinę virėjo mokymo programą.

Virėjo mokymo programos profesijos mokytojų ir darbdavių atstovų VET-STA vizitas į Švediją, Malmo.

This image has an empty alt attribute; its file name is untitled11.jpg

Erasmus+ profesinio mokymo KA1 projektas ,,Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo (II etapas)” Nr. 2019-1-LT01-KA102-060294

Konsorciumą sudaro:

1. IĮ ,,Erasmus plius“ – projekto koordinatorius
2. VšĮ Kretingos technologijos ir verslo mokykla
3. Joniškio žemės ūkio mokykla
4. Zarasų profesinė mokykla
5. Šilutės profesinio mokymo centras
6. Alantos technologijos ir verslo mokykla
7. Rokiškio technologijos, verslo ir žemės ūkio mokykla
8. UAB ,,Via Unica“
9. Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai
PROJEKTO TIKSLAS – didinti gastronomijos srities absolventų įsidarbinimo galimybes, stiprinant profesinio mokymo specialistų pasirengimą dėstant pagal modulinę virėjo mokymo programą.

Projekto veiklos:
1. Virėjo mokymo programos profesijos mokytojų ir darbdavių atstovų vizitai:
1.1. VET-STA vizitas į Ispaniją, Malagą (18 dalyvių)
1.2. VET-STA vizitas į Švediją, Malmo (18 dalyvių)
2. Virėjo mokymo programos absolventų ErasmusPro mobilumo vizitai į Italiją (6 dalyviai)
3. Atvykstamieji VET-TAA virtuvių šefų vizitai į Lietuvą iš Ispanijos ir Švedijos (2 dalyviai)


This image has an empty alt attribute; its file name is untitled11.jpg

Patraukliausi italų šefo patiekalai

Vykdant Erasmus+ projektą ,,Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo” nr. 2018-1-lt01-ka102-046718, gruodžio 3 d. Zarasų žemės ūkio mokykloje vyko viena iš projekto pagrindinių veiklų – atvykstamasis virtuvės šefo Mindaugo Lučkos vizitas. Virtuvės šefas kartu su mokytojomis ir mokiniais gamino itališkus žuvies ir jūros gėrybių patiekalus šventiniam stalui.

Tai pirmasis toks vizitas mūsų mokykloje, kur kartu dirbo profesionalas, mokytojai ir mokiniai. Gaminami buvo tuno kroketai, krevetės su šonine, krevetės su migdolais ir apelsinų padažu, menkės užkandis avinžirnių padaže, įdaryta lašiša, ravioliai įdaryti baravykais su krevečių padažu ir pistacijomis, daugiaryžis, karpio ir bulvių sluoksniuotis brokolių padaže, itališki ledai.

Gaminant ir degustuojant patiekalus smagu buvo atrasti itališkos virtuvės kasdienį nepaprastumą. Ačiū Mindaugai – viskas išsamiai ir profesionaliai!

 


Projektas ,,Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo” Nr. 2018-1-LT01-KA102-046718

Vykdant Erasmus+ projektą ,,Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo” nr. 2018-1-lt01-ka102-046718, dvi virėjo profesijos mokytojos: Galina Gluchova ir Rima Vaicekauskė, lapkričio 4-11 dienomis buvo išvykusios į Italiją. Mokytojos kėlė profesijos mokytojų kompetencijas dėstant pagal modulines Virėjo mokymo programas (modulis ,,Karštųjų patiekalų bei užkandžių iš žuvų, jūros gėrybių gaminimas ir patiekimas“).

Vizito metu mokytojai turėjo galimybę susipažinti ir išmokti gaminti, puošti bei patiekti įvairius tradicinius italų patiekalus: makaranus su įvairiais padažais, picas, cukatus, kalmarus vyno padaže, lazaniją, virtinukus „Rvioli“, įvairius patiekalus su jūros gėrybėmis. Gaminome populiarius konditerinius gaminius: Velykų pyragą, „Torta di Riso“, Kalėdų saldėsį „Struffoli“ ir kt.

Didžiulį įspūdį paliko pažintiniai vizitai turizmo mokykloje, vienuolynuose, alyvuogių aliejaus spaudykloje, vietinių sūrių ūkyje, vyno gamykloje. Įgijome patirties dirbdamos tarptautinėje komandoje; patobulinome užsienio kalbos įgūdžius profesinėje veikloje net įgijome pasitikėjimo savimi, savo sugebėjimais.

Labai džiaugiamės už galimybę dalyvauti projekte. Išugdyta praktinė patirtis padės kelti virėjo profesinį prestižą, patrauklumą ir kokybiškai bei patraukliai mokyti pagal Virėjo modulinę profesinio mokymo programą.


 Projektas ,,Tarptautinė patirtis pereinant prie modulinės virėjo mokymo programos įgyvendinimo” Nr. 2018-1-LT01-KA102-046718

Konsorciumo sudėtis:

IĮ „Erasmus plius“ – projekto koordinatorius, VšĮ Kretingos technologijos ir verslo mokykla, Žeimelio žemės ūkio mokykla, Zarasų žemės ūkio mokykla, Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės paslaugų ir verslo mokykla, Šilutės žemės ūkio mokykla, Alantos technologijos ir verslo mokykla.

Projekto tikslai ir uždaviniai:

  1. Kelti virėjo mokymo programos profesijos mokytojų kompetencijas dėstant pagal modulines Virėjo mokymo programas (modulis ,,Karštųjų patiekalų bei užkandžių iš žuvų, jūros gėrybių gaminimas ir patiekimas“).
  2. Absolventams, kvalifikaciją įgijusiems ne pagal modulinę mokymo programą, užtikrinti ErasmusPro praktiką, kuri leis užpildyti susidariusias mokymosi spragas. Senoji mokymo programa nebeatitinka šiandienos darbo rinkos reikalavimų, neturi atitikties su augančiais reikalavimais virėjams.
  3. Plėsti garsiausių Europos virtuvių – Italijos ir Prancūzijos – žinomumą tarp Lietuvos būsimų virėjų organizuojant projekto dalyvių atviras pamokas, profesinio meistriškumo konkursus.

Horizontalieji tikslai:

  1. Didinti profesinio mokymo patrauklumą,
  2. Kelti virėjo profesinį prestižą,
  3. Ugdyti profesijos mokytojų ir mokinių kūrybiškumą, iniciatyvumą ir bendradarbiavimą,
  4. Didinti informuotumą apie Europos istoriją ir vertybes ir stiprinti Europinės tapatybės jausmą.

Projekto pagrindinės veiklos:

  1. Virėjo mokymo programos profesijos mokytojų vizitai į šalis, kurių virtuvė yra labiausiai vertinama visoje Europoje:

              1.1. — 5 dienų VET-STA vizitas į Italiją (12 profesijos mokytojų);

              1.2. — 5 dienų VET-STA vizitas į Prancūziją (12 profesijos mokytojų).

  1. Virėjo mokymo programos absolventų ErasmusPro (90 dienų) mobilumo vizitai (12 mobilumų) į žymiausių Europos virtuvių šalis (Italija ar Prancūzija).
  2. Atvykstamieji virtuvių šefų vizitai į Lietuvą (iš Prancūzijos ir Italijos).

Dotacijos maksimali suma yra 108 264,00 EUR

Projektas vykdomas 12 mėnesių nuo 2018-06-01 iki 2019-05-31 

„Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.”


TECHNIKOS PRIEŽIŪROS VERSLO DARBUOTOJŲ STAŽUOTĖ VOKIETIJOJE – „VERSLAS KITAIP“ (2016-1-LT01-KA102-022763)

2016 metų spalio pabaigoje – lapkričio pradžioje 2 technikos priežiūros verslo darbuotojo profesijos moksleiviai dalyvavo Aukštadvario žemės ūkio mokyklos administruojamo Erasmus+ mobilumo projekto „Verslas kitaip“ (Nr. 2016-1-LT01-KA102-022763) 3 savaičių trukmės stažuotėje Vokietijoje.
Stažuotės realiose darbo vietose metu technikos priežiūros verslo darbuotojo profesijos moksleiviai mokėsi atlikti vokiškų automobilių važiuoklės ir transmisijos diagnostiką, priežiūrą bei remontą, išmetamųjų dujų ir kita elektroninę diagnostiką. Stažuotės dalyviai turėjo unikalią galimybę apsilankyti Vokietijos ir vieno iš didžiausių Europos automobilių koncerno BMW gamykloje. Šalia profesinių įgūdžių tobulinimo stažuotės dalyviai pagerino savo kalbinius gebėjimus ir įgijo tarptautinio bendravimo patirties.
Stažuotės metu technikos priežiūros verslo darbuotojo profesijos besimokantys vaikinai ne tik pagilino savo profesines žinias, bet ir susipažino su Vokietija: dalyvavo ekskursijoje po Leipcigo miestą, lankėsi regioninėje MDR televizijoje bei aktyvaus laisvalaikio praleidimo pramogų centre.
Įgyvendinant šią stažuotę taikoma ECVET metodika, leidžianti optimizuoti ir apjungti profesinio mokymo procesą mokykloje bei praktiką stažuotės metu.
Šią stažuotę, kaip ir visą projektą, finansavo Europos Komisija pagal Erasmus+ mobilumo programą, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.
Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.


ABSOLVENTŲ STAŽUOTĖS JUNGTINĖJE KARALYSTĖJE IR ITALIJOJE – „KARJEROS KELIAS“ (2016-1-LT01-KA102-022753)

2016 metų birželio – liepos mėnesiais 2 technikos priežiūros verslo darbuotojo ir 4 smulkiojo verslo paslaugų teikėjo profesijos absolventai dalyvavo Aukštadvario žemės ūkio mokyklos administruojamo Erasmus+ mobilumo projekto „Karjeros kelias“ (Nr. 2016-1-LT01-KA102-022753) 3 savaičių trukmės stažuotėse Jungtinėje Karalystėje ir Italijoje.
Stažuotės Jungtinėje Karalystėje metu technikos priežiūros verslo darbuotojo profesijos absolventai gilino savo specifinius profesinius įgūdžius atliekant automobilių važiuoklės ir valdymo sistemos remontą ir priežiūrą, kai vairas yra dešinėje pusėje. Stažuodamiesi Italijoje smulkiojo verslo paslaugų teikėjo profesijos absolventai įgijo praktinių profesinių įgūdžių organizuojant smulkaus verslo, orientuoto į poilsį ir turizmą darbus ir veiklas, bendraujant su klientais.
Stažuočių dalyviai realios darbo patirties įmonėse dėka ugdė verslumo sugebėjimus, iniciatyvumą, savarankiškumą, sugebėjimą prisitaikyti prie darbo rinkos sąlygų bet kurioje šalyje bei orientuotis verslo aplinkoje ir kritinėse situacijose. Jie taip pat pagerino savo užsienio kalbos žinias, įgijo profesinių pažinčių.
Šį projektą finansavo Europos Komisija pagal Erasmus+ mobilumo programą, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.
Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

[Not a valid template]

STAŽUOČIŲ GALIMYBĖS ABSOLVENTAMS –
„KARJEROS KELIAS“ (2016-1-LT01-KA102-022753)

Aukštadvario žemės ūkio mokyklai įgyvendinant Erasmus+ programos mobilumo projektą „Karjeros kelias“ net šeši Zarasų žemės ūkio absolventai: du technikos priežiūros verslo darbuotojai ir keturi smulkiojo verslo organizatoriai vyksta į stažuotę, kad lengviau ir greičiau įsitvirtintų darbo rinkoje.
Birželio – liepos mėnesiais absolventai praktiką atliks Jungtinėje Karalystėje ir Italijoje. Stažuočių metu absolventai realiose darbo vietose įgis specifinių profesinių kompetencijų, pakels jau turimų profesinių įgūdžių lygį, ypač kreipiant dėmesį į jų atitikimą šiandieninei darbo rinkai. Reali darbo patirtis įmonėse ugdys absolventų verslumą, paskatins iniciatyvumą, savarankiškumą, sugebėjimą prisitaikyti prie darbo rinkos bei sąlygų bet kurioje šalyje, orientuotis verslo aplinkoje ir kritinėse situacijose.


ERASMUS+ MOBILUMO PROJEKTAS
„AUTOMOBILIO REMONTO SPECIALISTAS – KVALIFIKUOTAS SPECIALISTAS“

Švenčionių profesinio rengimo centras kartu su partneriais Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centru , Zarasu žemės ūkio mokykla ir su „Švietimo konsultavimo ir įdarbinimo agentūra“ Austrijoje vykdo Erasmus+ programos projektą „Automobilio remonto specialistas – kvalifikuotas specialistas“.
Projekto tikslas – tobulinti, gilinti automobilio remontininko specialybės moksleivių teorinius ir praktinius įgūdžius, profesinę kultūrą, skatinti mokinius siekti naujų kompetencijų ir tobulinti užsienio kalbų žinias.
Projekto metu 12 (2 Zarasų žemės ūkio mokyklos mokiniai) automobilio remontininko specialybės mokinių birželio 18 d. išvyko į 4 savaičių stažuotę Austrijoje, kurios metu lankysis įvairiose automobilių remonto srityje veikiančiose įmonėse, susipažins su naujausia įranga, jos veikimo principais. Be profesinių kompetencijų dalyviai tobulins ir bendravimo, bendradarbiavimo, kalbų įgūdžius, susipažins su kitos šalies kultūra, gyvenimo būdu. Po stažuotės dalyviai gaus tarpinės organizacijos išduotus Europass ir ECVET dokumentus bei įmonės sertifikatą.
Manome, kad tarptautinė patirtis padės mokiniams geriau įsisavinti profesines žinias, sužinoti modernius darbo metodus, susipažinti su naujausia įranga.


LONDONAS – GALIMYBIŲ MIESTAS

Erasmus+ programos mobilumo projekto „Profesinių įgūdžių tobulinimas darbo vietoje“ Nr.2015-1-LT01-KA102-013070 mokinių praktika Londone vyko nuo sausio 17 d. iki vasario 10 d. Trys Kaimo turizmo organizatoriaus specialybės mokinės: Erika Garšanova, Aleksandra Grigorjeva ir Danguolė Lapėnienė tris savaites atliko praktiką skirtinguose Londono viešbučiuose.

Pasak Erikos Garšanovos: „Dirbau viešbučio registratūroje. Darbo sąlygos buvo tikrai geros, darbas nebuvo labai sunkus. Viešbučio pavadinimas buvo „Best Western Seraphine Kensington”, dirbau nuo 8:30 iki 16:00 h. Žmonės su kuriais dirbau buvo labai malonūs ir draugiški. Buvo labai malonu dirbti kartu su jais, visada sulaukdavau pagalbos, bei atsakymų į visus klausimus.“

Aleksandra Grigorjeva pasakojo: „Dirbau viešbučio registratūroje. Darbo sąlygos buvo tikrai geros, darbas nebuvo labai sunkus. Viešbučio pavadinimas buvo „Best Western Seraphine Kensington”, dirbau nuo 8:30 iki 16:00 h. Žmonės su kuriais dirbau buvo labai malonūs, ir draugiški.“

„Praktiką atlikau Londone, „Harlingford“ viešbutyje, kuriame tvarkiau kambarius ir rūpinausi svečių pusryčiais. Būnant Londone taip pat aplankiau ir miesto pažibas, kurios taip gerai žinomos pasaulyje ir kurios žavi savo architektūra. Žinoma kėliausi ir Funikulierium, nuo kurio matosi nuostabi Londono panorama. Londone neįmanoma neaplankyti garsiųjų muziejų, tokių kaip History Museum and British Museum.“ – savo prisiminimais dalijosi Danguolė Lapėnienė.





Nuotoliniai mokymai

Aktualu
El. dienynas

Renginiai mokykloje
Sveikiname
Šį mėnesį gimtadienius švenčia
Pamokų laikas

1. 8,00 - 8,45
2. 8,55 - 9,40
3. 9,50 - 10,35
4. 11,05 - 11,50
5. 12,00 - 12,45
6. 12,55 - 13,40
7. 13,50 - 14,35
8. 14,45 - 15,30